«Λουκέτο» στο Athens Ledra – Διώχνουν τους πελάτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/05/2016 - 16:14 | Author: Newsroom

Νέο σοβαρό κρούσμα στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής, μετά το κλείσιμο του «Πεντελικόν», συνιστά το λουκέτο στο ξενοδοχείο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot), και μάλιστα με αιφνιδιαστικό τρόπο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες του ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους, καθώς η επιχείρηση κλείνει, θυμίζοντας έντονα την ημέρα που έκλεισε του επίσης εμβληματικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν».

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 150 εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης.

Ήδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.

ethnos.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral