Λοταρία αποδείξεων: Υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/11/2017 - 17:52 | Author: Newsroom

Να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, εφόσον διαθέτουν περισσότερους από έναν, καλεί η ΑΑΔΕ τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να μπουν στις επερχόμενες κληρώσεις της λοταρίας .

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι οι συναλλαγές μέσω επαγγελματικών λογαριασμών θα συμπεριλαμβάνονται στο φορολοταρία. Τονίζεται μάλιστα πως είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού προκειμένου να είναι έγκυρη η συμμετοχή στις κληρώσεις. Επιπλέον, οι συναλλαγές μέσω του λογαριασμού αυτού κατοχυρώνουν το αφορολόγητο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. Η θέσπιση του επαγγελματικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως μεταφορές πίστωσης και άμεσες χρεώσεις.

Οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές, που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων. Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral