Λαγκάρντ: Ήταν πολύ υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/01/2018 - 19:00 | Author: Newsroom

Την εκτίμηση ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές και η χώρα έπρεπε να λάβει μέτρα, εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την τοποθέτησή της στο Νταβός, μία ημέρα πριν τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Οι συντάξεις, σύμφωνα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απείχαν σημαντικά από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και η χώρα έπρεπε να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση, αντιμετωπίζοντας το «πρόβλημα».

«Αυτό που μετρά τώρα είναι το όριο για το δίχτυ ασφαλείας: Από ποιο όριο προστατεύεις τις συντάξεις», πρόσθεσε αναφερόμενη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ, ανέφερε σχετικά με την Ελλάδα, ότι δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα ο όρος για επαρκή ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για βασική προϋπόθεση προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” είπε χαρακτηριστικά ότι «το ΔΝΤ θα διέθετε κεφάλαια στην Ελλάδα εφόσον είχε κάνει επαρκή πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κι εφόσον οι πιστωτές της είχαν εξασφαλίσει επαρκή ελάφρυνση του χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Κι αυτή η τελευταία προϋπόθεση δεν έχει εκπληρωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα, το Eurogroup έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πρώτης υπο-δόσης, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, αφού ωστόσο προχωρήσουν και τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, όπως οι πλειστηριασμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral