Ξεκινά το νέο ΣΔΟΕ των οικονομικών εισαγγελέων: Στο στόχαστρο 4.700 φάκελοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/10/2017 - 08:05 | Author: Newsroom

Με ένα ακόμη μήνα καθυστέρηση θα ξεκινήσει να λειτουργεί η νέα ελεγκτική υπηρεσία που θα εποπτεύεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η νέα ελεγκτική δομή θα έμπαινε στην μάχη κατά του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς από την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο με νέα τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή η λειτουργία της θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.

Η νέα ελεγκτική δομή που θα εποπτεύεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα απαρτίζεται από 135 ελεγκτές και θα έχει την αρμοδιότητα να ερευνά μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων ποινικού χαρακτήρα.

Η νέα αυτή υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί υπό τη μορφή ενός νέου, μικρού και ευέλικτου, «ΣΔΟΕ», θα μπορεί να συλλαμβάνει και να ανακρίνει υπόπτους για την τέλεση ποινικών φορολογικών αδικημάτων, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα στους ελεγχόμενους.

Στη νέα αυτή υπηρεσία θα μεταφερθούν 4.700 παραγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται διεσπαρμένες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και στις ΔΟΥ.

Κύρια αποστολή της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας θα είναι η εκτέλεση παραγγελιών που θα ανατίθενται από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος με αντικείμενο την έρευνα τέλεσης εγκλημάτων φοροδιαφυγής ή λοιπών οικονομικών αδικημάτων, η συμβολή στην καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος και κυρίως η πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης φυσικών και νομικών προσώπων.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral