Κρήτη: 12χρονη καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που της έγραψε ο παππούς της!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/10/2017 - 14:15 | Author: Newsroom

Το “μακρύ χέρι” της Εφορίας έφτασε ένα 12χρονο κορίτσι από το Ηράκλειο, το οποίο καλείται να πληρώσει για ένα αγροτεμάχιο που της έγραψε ο παππούς της όταν γεννήθηκε!

Την απίστευτη υπόθεση αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη και είνει ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στους μηχανισμούς του κράτους που εισπράττουν φόρους.

Στη μικρή ήρθε ειδοποίηση από την Εφορία , να πληρώσει 3,84 ευρώ για ένα μικρό ακίνητο που της έγραψε ο παππούς και βρίσκεται στην περιοχή της Παντάνασσας του Δήμου Μαλεβιζίου, όταν η μικρή ήταν 6 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που η 12χρονη καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, την ώρα μάλιστα που όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, το παιδί δεν είχε ΑΦΜ, τον οποίο απέκτησε… ξαφνικά φέτος!

Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Παύλος Μπαριτάκης, που μίλησε στην εκπομπή τόνισε ότι ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου εκδίδεται μόνο μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, οπότε παραμένει μυστήριο, το πως αυτός εκδόθηκε, ώστε ένα ανήλικο παιδί να πληρώσει τον φόρο…

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral