Κοινοτικός αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μόνο το 1/3 από τα προαπαιτούμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/02/2017 - 17:37 | Author: Newsroom

Φως στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών έριξε νωρίτερα σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος επισήμανε ότι είναι ακόμα μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στην επί της αρχής συμφωνία για την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και την πραγματική εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Η ίδια πηγή ανέφερε μάλιστα ότι οι κοινοτικές αρχές έχουν καταρτίσει έναν «μακρύ κατάλογο με “προαπαιτούμενα” -prior actions- που θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί, εγκριθεί και πιστοποιηθεί ως προς την υλοποίηση», πολύ προτού η Ελλάδα λάβει χρήματα στα χέρια για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με του Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως «αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει μπροστά του εισήγηση για εκπλήρωση μόνο του 1/3 των δεσμεύσεων», όπως δήλωνε την Παρασκευή.

Εκτός όμως από τον κατάλογο με τα prior actions, υπάρχει και μια λίστα με 15 μεταρρυθμίσεις-«κλειδιά», στις οποίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και να έχουν «ελεγχθεί πλήρως» πριν από οποιαδήποτε εξέλιξη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral