Κοινωνικό μέρισμα: Αλλαγές για τους φοιτητές και τους νέους γονείς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/11/2017 - 12:03 | Author: Newsroom

Το έχει προκαλέσει ένα “τσουνάμι” από . Ήδη έχουν εγκριθεί περισσότερες από 350.000 ενώ είναι σε αναμονή άλλες 150.000. Σημαντική είναι η αλλαγή που αφορά στους φοιτητές, αλλά και εκείνους που έγιναν γονείς μέσα στο 2017.

Σημαντική είναι η εξέλιξη που αφορά στους νέους από 18 ως 25 ετών. Εδώ δύο είναι τα βασικά στοιχεία.
Στην περίπτωση που τα παιδιά είναι , είτε πέρασαν φέτος στο πανεπιστήμιο, είτε τα περασμένα χρόνια θεωρούνται προστατευόμενα μέλη, δεν χρειάζεται να κάνουν δήλωση συναίνεσης για να συμπεριληφθούν στην αίτηση των γονέων τους. Προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να μην έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα. Εάν όμως δεν πρόκειται για φοιτητές θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την αίτηση ότι συναινούν να συμπεριληφθούν ως φιλοξενούμενοι στη δήλωση που θα κάνει ένας από τους γονείς τους.

Kοινωνικό μέρισμα: Επεσε από τις εκατομμύρια αιτήσεις η πλατφόρμα

Για τους γονείς που απέκτησαν τέκνο το οποίο δεν φαίνεται στα στοιχεία του 2016 με βάση τα οποία θα γίνει και ο υπολογισμός του (www.koinonikomerisma.gr) για όσους δηλαδή απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017, θα δοθεί άμεσα η δυνατότητα τροποποίησης της οικογενειακής κατάστασης. Έτσι οι νέοι γονείς θα μπορέσουν να πάρουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προβλέπεται με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση του 2016.

Koinonikomerisma.gr: Που μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Loading...
  • europalso

    ideascentral