Κοινωνικό μέρισμα 2017 – koinonikomerisma.gr : Άνοιξε η πλατφόρμα – Προσοχή στις παγίδες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2017 - 09:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιούν είσοδο στην πλατφόρμα με τα διαπιστευτήρια που έχουν στο και με μερικές απλές κινήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος.

Το , που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 3,4 εκατομμυρίων πριν από τα Χριστούγεννα, θα κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ.

Οι βασικές εισοδηματικές κατηγορίες είναι τρεις και αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα άτομα που απαρτίζουν το ωφελούμενο νοικοκυριό, μαζί με μία σειρά πρόσθετων κριτηρίων όπως η ασφάλιση, ο τόπος διαμονής, καθώς και το ύψος της ακίνητης και κινητής περιουσίας.

Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό μέρισμα αυτόματα χωρίς αίτηση

Χρηστικές πληροφορίες για τους δικαιούχους

«Το κοινωνικό μέρισμα προέκυψε από την αύξηση των εσόδων του , καθώς και από τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε η κυβέρνηση», επισημαίνει σε συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Βασικό κριτήριο για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης είναι το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2016, προ φόρων και μετά εισφορών, πραγματικό ή τεκμαρτό, μαζί με το σύνολο τυχόν επιδομάτων.

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το κυμαίνεται από 250 έως 450 ευρώ (εισόδημα 0-9.000 ευρώ)

Οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα έως 10.000 ευρώ, θα λάβει μέρισμα 900 ευρώ. Για εισόδημα από 10.000 έως 14.000 ευρώ το μέρισμα είναι 700 ευρώ και για εισόδημα από 14.000 έως 18.000 ευρώ η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Koinonikomerisma.gr: Άνοιξε η ιστοσελίδα για το κοινωνικό μέρισμα

Το ανώτατο όριο εισοδήματος είναι τα 27.000 ευρώ και αφορά στις οικογένειες με έξι ή περισσότερα παιδιά (μέρισμα: 1.350 ευρώ).

Αν ήταν τα εισοδηματικά χαμηλά, δεν θα το έπαιρνε τόσο μεγάλος πληθυσμός. Είναι το 32% του ελληνικού λαού που θα πάρει το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η υποβάλλεται από τον υπόχρεο, με τους κωδικούς του TAXISnet και τον ΑΜΚΑ.

Ως μέλη ενός νοικοκυριού λογίζονται όλοι όσοι διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πρέπει να μπουν κι εκείνοι στην πλατφόρμα με τους δικούς τους κωδικούς, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία τους και να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους.

Συνταξιούχοι άνω των 70 ετών δε χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση. Εφόσον είναι δικαιούχοι, το μέρισμα θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό τους μαζί με τη σύνταξη.

Κοινωνικό μέρισμα και αναπληρωτές: Τι ποσό δικαιούται κάθε κατηγορία

Loading...
  • europalso

    ideascentral