Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ : Πότε ολοκληρώνονται οι αιτήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/08/2017 - 13:23 | Author: Newsroom

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεως για το πρόγραμμα του (www.oaed.gr) στις δομές υποστήριξης των προσφύγων που αναμένεται να προσφέρει απασχόληση σε 1.639 ανέργους.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουλίου, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαιτέρως αυξημένο.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του , έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του , με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Το χρονικό περιθώριο για να το πράξουν αυτό εξαντλείται, αφού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017.

Τι προβλέπει το

Οι 1.639 ωφελούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 28 κέντρα φιλοξενίας και δομές Α’ υποδοχής σε συνολικά εννέα Περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο , ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Όσοι εργαζόμενοι επιλεχθούν από τον απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο, όμως, ειδικότητα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral