Κυβερνητικό «όχι» στην αύξηση του ελάχιστου ορίου οφειλών για τον εξωδικαστικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/04/2017 - 10:35 | Author: Newsroom

Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα των τραπεζών να αυξήσει το ελάχιστο όριο οφειλών για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό από τα 20.000 στα 50.000 ευρώ, όπως κατέστη σαφές από παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που συζητά το εν λόγω σχέδιο νόμου.

«Αναφορικά με τις οφειλές των 20.000 ευρώ, θέλω να επισημάνω ότι σε συνεργασία με τις τράπεζες προβλέφθηκε τυποποιημένη διαδικασία αξιολόγησης της βιωσιμότητας των σχεδίων ρύθμισης οφειλών για τις επιχειρήσεις που έχουν συνολικό χρέος από 20.000 μέχρι 50.000 ευρώ. Οπότε το μπλοκάρισμα για το οποίο κάνουν λόγο οι τράπεζες είναι αβάσιμο», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Σχετικά με το ζήτημα της προστασίας των εκπροσώπων των πιστωτών από άδικες διώξεις, κυρίως των εκπροσώπων των τραπεζών και του δημοσίου (σ.σ. επισημάνθηκε από πολλούς φορείς ότι θα είναι δύσκολο δημόσιος υπάλληλος ή τραπεζικό στέλεχος να υπογράψει ρύθμιση οφειλών),ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι το σχέδιο νόμου δεν περιέχει αυτή τη διάταξη ώστε να προστατεύονται από άδικες διώξεις. Προετοιμάζεται όμως σχετική διάταξη, από το καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία πρόκειται να εισαχθεί σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral