Κερδίστε 2.000 έκπτωση στον φόρο. Ποιες αποδείξεις μετράνε στην εφορία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/12/2016 - 08:55 | Author: Newsroom

Την υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζει πλέον η εφορία, ώστε οι φορολογούμενοι να πετύχουν έκπτωση από 1.900 – 2.100 ευρώ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από 1/1/2017 θα μετράνε οι αγορές που γίνονται με πλαστικό χρήμα στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, για καύσιμα, όπως επίσης οι αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Ακόμα θα μετράνε οι αγορές επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, οι αποδείξεις από ξενοδοχεία, από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, από εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Αντίθετα έξοδα των νοικοκυριών, όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δόσεις δανείων, ενοίκια, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα, ακόμη και τα διόδια δε θα μετράνε στις δαπάνες με πλαστικό χρήμα που θα χτίζουν το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες.

Οι φορολογούμενοι ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους θα πρέπει να συγκεντρώνουν και συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, e-banking. Όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο περισσότερες είναι οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα που πρέπει να συγκεντρωθούν για να εξασφαλιστεί η έκπτωση του φόρου.

Στις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνονται με πλαστικό χρήμα εντάσσονται και οι ιατρικές δαπάνες, ενώ η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και φάρμακα θα συνεχίσει να ισχύει μόνο εάν έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό που τους αναλογεί θα έχουν επιβάρυνση 22% για το ποσό που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Loading...
  • europalso

    ideascentral