ΚΕΔΕ Βελτιωτικές οι προτάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/03/2018 - 22:14 | Author: Newsroom

Βελτιωτικές στον υπάρχοντα νόμο 4412/2016 για τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων και μελετών, χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τις σχετικές τροπολογίες που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ωστόσο σημειώνει «εκκρεμούν ζητήματα που αν δε λυθούν, θα είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Η ΚΕΔΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης μιλώντας το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου, ζητεί «την πλήρη απόσυρση της παραγράφου 9, που αφορά τροποποιήσεις της του άρθρου 221 του Ν.4412/2016, περί συγκρότησης των επιτροπών για την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων». Επίσης η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι και οι διατάξεις των παρ. 7 και 8 του άρθρου 79 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

Πέραν αυτών, η ΚΕΔΕ εμμένει στις προτάσεις της περί γενικότερων τροποποιήσεων του Ν.4412/2016, όσον αφορά σε θέματα κυρίως ανάθεσης και υλοποίησης δημοτικών έργων, με δεδομένη την υποστελέχωση των δήμων και συγχρόνως την αναγκαιότητα άμεσης απορρόφησης κονδυλίων και υλοποίησης έργων αναγκαίων για τους πολίτες. Επιπλέον λόγω περιορισμένου αριθμού τεχνικών υπαλλήλων στους ΟΤΑ α’ βαθμού ζητεί να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη.

Ο νόμος Ν.4412/2016 και οι σχετικές τροπολογίες του αρμόδιου υπουργείου, απασχόλησαν επί μακρόν το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που είχε συνεδριάσει νωρίτερα. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης, ζήτησε την πλήρη αναστολή του νόμου μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις του, λέγοντας ότι είναι η κύρια αιτία που έχουν παγώσει οι διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral