Κάτω από τις 6.000 ευρώ θα υποχωρήσει το αφορολόγητο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/02/2017 - 21:58 | Author: Newsroom

Και άλλες μεταρρυθμίσεις που θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο το λαουτζίκο

Θα υπάρξουν βουλευτές που θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα και μετά θα ζητήσουν την ψήφο του λαού και ο λαός θα τους ψηφίσει;

Ο Θεός να μας φυλάει… όλα είναι πιθανά σε αυτήν τη χώρα!

Κάποιοι από τους εικονιζόμενους δηλώνουν καθημερινά πως δεν θα δεχθούν ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα!
Στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών που θα ξεκινήσουν στην Αθήνα την επομένη Τρίτη θα αποφασισθεί το πόσο θα κουρευτεί το αφορολόγητο με το επικρατέστερο σενάριο να το τοποθετεί λίγο κάτω από τις 6.000 ευρώ από 8.660 ευρώ σήμερα.
Κυβερνητικές διαρροές άφηναν να εννοηθεί πως θα μειωθεί έως τα 5.900 ευρώ αρχής γενομένης από το 2019, ενώ το ΔΝΤ ζητά να κουρευτεί στις 5.000 ευρώ. Εάν υπάρξει μια μέση οδός, θα υποχωρήσει στο ύψος των 5.500 ευρώ που είναι και ο μέσος όρος του αφορολογήτου της ευρωζώνης.
Εάν το αφορολόγητο μειωθεί στα επίπεδα αυτά τότε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και μισθωτοί με μηνιαίες αποδοχές 395 ευρώ (με 14 μισθούς).
Το ζητούμενο είναι εάν θα αλλάξει ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής 22%. Το ΔΝΤ στις τεχνικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση έχει υποδείξει μείωση του αφορολογήτου με παράλληλη μείωση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα.
Το Ταμείο έχει υποδείξει ως ενδεδειγμένο ένα χαμηλό συντελεστή στην περιοχή του 15%, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοποθετεί ακόμη και στο 10% τον κατώτατο συντελεστή.
Όλα ωστόσο θα εξαρτηθούν από το τελικό δημοσιονομικό κενό που θα πρέπει να καλυφτεί για τα έτη μετά το 2018.
Loading...
  • europalso

    ideascentral