Καταργείται ότι επικαλύπτει το ΚΕΑ – Τί θα γίνει με οικογενειακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/11/2016 - 22:40 | Author: Newsroom

Δεν κινδυνεύουν ούτε τα , ούτε το επίδομα θέρμανσης, από την αναπροσαρμογή των προνοιακών επιδομάτων, ενώ στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δεν έχει τεθεί θέμα Ασφαλιστικού. Όμως η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο, προνοιακά επιδόματα που επικαλύπτονται από τη λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ΚΕΑ

Στόχος συμφωνα με πληροφοριες απο το dikaiologitika.gr είναι είτε η περικοπή ή ακόμα και η κατάργηση τέτοιων επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τα κονδύλια που πρέπει για να εφαρμοστεί το , καθολικά σε όλη τη χώρα από την 1.1.17 και μετά. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του οικονομικού Επιτελείου (υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη), του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου.

Η ελληνική πλευρά διαφώνησε με την εκτίμηση των θεσμών ότι πρέπει να εξοικονομηθούν άλλα 400 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης από την 1.1.17. Με δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη «δεν υπάρχει θέμα Ασφαλιστικού». Απομένουν όμως οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τα χρονοδιαγράμματα και είναι απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, του υπερ – ταμείου κύριας ασφάλισης. Ειδικά για το σκέλος των προνοιακών επιδομάτων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα προκύψουν από τυχόν επικαλύψεις που συμβαίνουν και οι οποίες στο εξής θα καλύπτονται από τη λειτουργία του ΚΕΑ. Αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στο επίδομα θέρμανσης, που θα καταβληθεί κανονικά για τη σεζόν 2016 – 2017, αφού έχει ήδη προβλεφθεί κονδύλι ύψους 105 εκατ. ευρώ, το οποίο και έχει καταγραφεί στον Προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει την αποστολή στοιχείων προς τους θεσμούς, ενόψει της επόμενης φάσης της διαπραγμάτευσης που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral