Κάρτες σίτισης και παροχές σε είδος αντί χρημάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/07/2016 - 21:34 | Author: Newsroom

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας για την ανακούφιση όλων όσων υπέστησαν τις βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δείχνουν ξεκάθαρα το σχέδιο της κυβέρνησης.

Πρόκειται με καθαρή αντικατάσταση των χρηματικών απολαβών με παροχές σε είδος.

Αντικατάσταση του κράτους πρόνοιας με κάρτες σίτισης και συσσίτια.

Για όλους τους συνταξιούχους από τους οποίους κόπηκε το ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πλήρη απαλλαγή τους για φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η συμμετοχή τους για την προμήθεια φαρμάκων θα είναι μηδενική.

Για όλους όσοι είχαν απώλεια εισοδήματος από 30 ευρώ, θα υπάρξει απαλλαγή από την παρακράτηση της εισφοράς Υγείας ύψους 6% από τις συντάξεις τους.

Για όσους οι απώλειες από την περικοπή του υπερβαίνουν τα 115 ευρώ, προβλέπεται ένταξη τους στο μέτρο της προπληρωμένης , μέσω του οποίου θα καλύπτεται περίπου το 1/3 των απωλειών.

Αναφορικά με δικαιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, αλλά είναι χρονίως πάσχοντες με αναπηρία σε ποσοστό 80% και επάνω, το ΕΚΑΣ θα επανέλθει και δεν θα υπάρξει τελικώς η περικοπή του.

Τέλος, σε έγγαμα ζευγάρια συνταξιούχων που κόπηκε το ΕΚΑΣ και στους δύο συζύγους, προβλέπεται η επαναφορά του βοηθήματος στον σύζυγο με την μικρότερη σύνταξη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral