Καμμένος: Κύπρος και Ελλάδα, πυλώνες σταθερότητας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/04/2017 - 15:02 | Author: Newsroom

«Κύπρος και Ελλάδα, επιμένοντας στις αρχές της δημοκρατίας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, γίνονται οι πυλώνες σταθερότητας που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955.


Σε δηλώσεις μετά τη δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό. «Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την αυτοδιάθεση», είπε ο κ. Καμένος.
Προσέθεσε πως η παρουσία του στην Κύπρο συνδέεται επίσης με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του υπουργού Αμύνης, για την αλλαγή του αρχηγού του ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς).
«Η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Φρουρά και με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ, προκειμένου να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, η οποία πλέον μαζί με την Ελλάδα δικαιώνεται για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Καμένος.
Επισήμανε επίσης ότι Κύπρος και Ελλάδα, με επέκταση προς τα νότια στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, και προς τα βόρεια στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δημιουργούν έναν άξονα σταθερότητας για την περιοχή που πλήττεται από πολέμους και διαμάχες.
«Θεωρώ ότι αυτή η γεωπολιτική ενίσχυση και της Κύπρου και της Ελλάδας θα αποτελέσει και το μοχλό για να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό», προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral