Καμία κατάργηση στα προνοιακά επιδόματα για το 30% των δικαιούχων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/11/2016 - 19:23 | Author: Newsroom

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρει λύση για τη μαύρη τρύπα των 400 εκατομμυρίων ευρώ που λείπουν από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του και το ενδεχόμενο να καταργηθούν προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με κύκλους του αρμόδιου υπουργού τα προνοιακά επιδόματα δεν θα κοπούν για όσους βρίσκονται στο 30% των πολιτών που ανήκουν στο φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού. Αντίθετα οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα θα γίνουν μόνο στο υπόλοιπο 70% των δικαιούχων.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει κι άλλο ένα σενάριο ώστε να μην καταργηθούν τα προνοιακά επιδόματα. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο όσοι έχουν οποιοδήποτε εισόδημα από οτιδήποτε ακόμα και από προνοιακό εισόδημα τότε αυτοί θα λαμβάνουν μικρότερο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Για παράδειγμα εάν ένας πολίτης δικαιούται τα 400 ευρώ του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και λαμβάνει ένα προνοιακό εισόδημα 150 ευρώ τότε αυτός ο πολίτης θα λάβει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 250 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να δοθεί μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αναμένεται να ανέλθει σε 760 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό που θα χορηγηθεί θα κυμαίνεται από 200 ως 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα εισοδήματα που έχουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι το 2017 θα είναι περίπου 700.000.

newsit

Loading...
  • europalso

    ideascentral