Η ΟΚΕ παρουσιάζει το πρώτο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/02/2018 - 08:15 | Author: Newsroom

Εργοδότες και Εργαζόμενοι, Ενώσεις, Σύλλογοι, Οργανώσεις και Επιμελητήρια για πρώτη φορά στα χρονικά φαίνεται να συγκλίνουν στους βασικούς άξονες που θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Με την παρέμβαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και τις επίπονες προσπάθειές της να τους φέρει όλους στο τραπέζι του διαλόγου, παρά τις διαφωνίες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα, παρουσιάζεται το πρώτο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο με τα σημεία σύγκλισης όλων των παραγωγικών τάξεων, που αναγνωρίζει την ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων, με στόχο μια Ελλάδα που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική συνοχή, βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο και έπειτα θα παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων, σε όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα.

Μένει τώρα να δούμε αν θα είναι και επιτυχημένη η εφαρμογή του, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που έχουν τα δικά τους επεξεργασμένα σχέδια δημόσιας δράσης και πολιτικών προτεραιοτήτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral