Η ΟΚΕ παρέδωσε στη Βουλή το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/02/2018 - 18:00 | Author: Newsroom

Ενα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που περιέχει τους βασικούς Άξονες Παρέμβασης για την ανασυγκρότηση της χώρας, παρούσιασε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και όλων των παραγωγικών τάξεων.

Το Σχέδιο αποτυπώνει τη Συμφωνία (για πρώτη φορά) των κοινωνικών εταίρων, των παραγωγικών τάξεων και της Κοινωνίας των Πολιτών για μία Ελλάδα που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική συνοχή, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., κ. Γιώργος Βερνίκος, τόνισε ότι η συνέχεια δεν είναι αυτονόητη καθώς οι τελικές παρεμβάσεις και η επιτυχία του Σχεδίου εξαρτώνται σε κάθε περίπτωση από την εκάστοτε κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που έχουν τα δικά τους σχέδια δημόσιας δράσης και πολιτικών προτεραιοτήτων. Η κοινωνική συναίνεση όμως και η αξιοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων αποτελεί εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

 

Οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς σημείωσαν, επίσης, ότι η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα αποτελεί προτεραιότητα και στόχο όλων. Χρειαζόμαστε ένα νέο σύγχρονο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα διασφαλίζει τη συμμετοχή και τη συναίνεση της κοινωνίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral