Η κρίση πενταπλασίασε τις πτωχεύσεις ελληνικών επιχειρήσεων – Δείτε τους κλάδους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/07/2017 - 21:15 | Author: Newsroom

Σε υψηλά επίπεδα ο κατασκευαστικός κλάδος και αυτός της ένδυσης  Πέντε φορές υψηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την κρίση παραμένουν οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων στην Ελλάδα, παρά τι μικρή αποκλιμάκωση κατά 2% που εκτιμάται ότι θα υπάρξει εντός του 2017.

Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», η ανάλυση του παγκόσμιου ασφαλιστή πιστώσεων της Atradius μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της συμφωνίας του Eurogroup για την καταβολή της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Η πτώση κατά 2% που εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στη χώρα μας είναι η μικρότερη αποκλιμάκωση που παρατηρείται μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ σταθερά η βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 22 χωρών που παρακολουθείται από την Atradius.

Το ποσοστό των πτωχεύσεων στην Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα, είναι πέντε φορές υψηλότερο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, έναντι 4 στην Πορτογαλία, 2,4 στην Ιταλία, 2,2 στην Ιρλανδία και 2 φορές στην Ισπανία. Οι κλάδοι των τροφίμων και των ηλεκτρονικών αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα καταγράψουν μείωση πτωχεύσεων, ενώ οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, στον κλάδο της ένδυσης και των μηχανών, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral