Η αυτοκριτική του Αλεξιάδη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/11/2016 - 14:41 | Author: Newsroom

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, θα είναι οι προτεραιότητες της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, όπως η ίδια επισήμανε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η νέα υφυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι βασική επιδίωξή της θα είναι η εφαρμογή πολιτικής που θα φροντίζει για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξήρε το έργο του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως τόνισε, θα συνεχίσει το έργο αυτό στους τομείς που προανέφερε ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό της.

Την αυτοκριτική του έκανε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στην νέα υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Έκανα το καθήκον μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο, δεν θεωρώ ότι τα έκανα όλα σωστά. Έπρεπε να κάνω αρκετά πράγματα πιο γρήγορα αλλά έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή είπε με χιούμορ: “Από αύριο θα είμαι υπάλληλος σας, να ξέρετε. Παρακαλώ να μην εξαντλήσετε όλη την αυστηρότητά σας σε εμένα”.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 2,3 δισ. ευρώ για την οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του υπουργείου. Πρόκειται, όπως είπε, για το αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν «σε τομείς οι οποίοι δεν είχαν ενοχληθεί τα προηγούμενα χρόνια». «Δεν υπήρξε άβατο», τόνισε αναφερόμενος στους φορολογικούς ελέγχους, ενώ, όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται σε τόμο 130 σελίδων που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral