Γιατί ακυρώθηκε η μίνι Σύνοδος στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/11/2016 - 13:09 | Author: Newsroom

Ακυρώθηκε πριν καν πραγματοποιηθεί, το μίνι Eurogroup της Παρασκευής στο Βερολίνο στο οποίο θα συζητούνταν το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης (της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας) δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Πηγές του γερμανικού υπουργείου οικονομικών αρνήθηκαν ότι σχεδιαζόταν συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου με το θέμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας στο επίκεντρο, “ποτέ είχε προγραμματιστεί κάτι επίσημο”.

«Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε, δεν πρόκειται να γίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει “έκτακτη κρίσιμη συνάντηση”’ γιατί δεν υπάρχει κρίση, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung .

Η συνάντηση υπουργών οικονομικών και κοινοτικών αξιωματούχων για το ελληνικό ζήτημα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανεπίσημα στο Βερολίνο, ακυρώθηκε “λόγω των πολλών διαρροών”, αναφέρει κοινοτική πηγή.

Η πηγή επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση για τη συνάντηση και απέδωσε την ακύρωσή της στις πολλές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεύτερη πηγή είπε ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους “με άλλους τρόπους”.

Την συνάντηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα συναντιόντουσαν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του ΔΝΤ για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral