Για προπαγάνδα στο προσφυγικό κατηγόρησε τη ΝΔ ο Μπαλάφας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 20:21 | Author: Newsroom

Για προπαγάνδα στο θέμα του προσφυγικού κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι «το κορυφαίο ζήτημα της προπαγάνδας της ΝΔ μέχρι πρόσφατα, ήταν η αξιολόγηση και η οικονομική κρίση, η οποία δεν της βγαίνει.

Δεν της βγαίνει ότι υπογράφουμε ό,τι μας δίνουν ή ότι δεν υπογράφουμε και δυσκολεύουμε τη διαπραγμάτευση. Ανακάλυψε λοιπόν ως πρώτο ζήτημα της προπαγάνδας της το θέμα του προσφυγικού. Για αυτό έχουμε τεράστια παραπληροφόρηση ακόμα και από τους ξένους. Υπάρχει ξένη εφημερίδα η οποία αναφέρει, πολύ πριν τους τέσσερις θανάτους που είχαμε, για δεκάδες θανάτους στα ελληνικά νησιά».

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα φιλοξενεί τους πρόσφυγες «δεν είναι άριστος ή ο καλύτερος δυνατός». «Δεν έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να φιλοξενηθούν με τις καλύτερες συνθήκες», τόνισε και απέδωσε τις ελλείψεις σε οικονομικά ζητήματα, στη μεγάλη συγκέντρωση του πληθυσμού, στις αντιδράσεις των δημάρχων, οι οποίοι «δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουμε λίγο τους καταυλισμούς ώστε να αποσυμφορηθούν η Μόρια και η Σάμος», και στην άρνηση των ενώσεων ξενοδόχων να δώσουν δωμάτια για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Ο κ. Μπαλάφας εκτίμησε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν ήταν η αιτία για τους θανάτους των προσφύγων τις τελευταίες ημέρες. «Με ενημέρωσαν δηλαδή, ότι ο θάνατος του ανθρώπου στη Σάμο ήταν πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, αλλά θα το δούμε. Να μιλάμε για τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να προστατεύεται πάση θυσία», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο προχωρά σε συνεχή βελτίωση της κατάστασης, εξήγησε, καθώς τοποθετούνται μεγάλες σκηνές με θέρμανση, τοποθετούνται κατασκευές με μόνωση και γίνονται εκκλήσεις σε δημάρχους και ενώσεις ξενοδόχων, μέχρι να αρχίσει η τουριστική περίοδος, να διαθέσουν τα άδεια δωμάτια των ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χτες το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την άμεση βελτίωση των υποδομών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral