Γεροβασίλη: Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/11/2016 - 08:22 | Author: Newsroom

κ. Γεροβασίλη, ποιος καλύπτει όλους αυτούς τους υπαλλήλους; Ονόματα και διευθύνσεις θέλει ο πολίτης…
Εσείς κ. Παπαχριστόπουλε, με ποιον τρόπο έχετε αξιολογήσει τους υπαλλήλους;

Αφήστε, λοιπόν, τα “παχιά λόγια” και δώστε το επίδομα πετρελαίου στους δικαιούχους, γιατί έχουν ξεπαγιάσει!

Στην παραδοχή ότι «σήμερα στο δημόσιο υπάρχουν υπάλληλοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται και τι κάνουν», προχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής, δεύτερης ημέρας συζήτησης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στη Βουλή, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. «Αυτό το θέμα αντιμετωπίζεται με το νομοσχέδιο», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.


Η παρατήρηση της υπουργού ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη, σύμφωνα με τον οποίο «το δημόσιο χρειάζεται προσλήψεις και όχι κινητικότητα. Το ν/σ είναι ένα βήμα στην προσπάθεια συνολικής αντιμεταρρύθμισης. Επιχειρείται κινητικότητα σε ένα δημόσιο το οποίο έχει μόλις 567.000 υπαλλήλους και έχει χάσει από το 2011 370.000 υπαλλήλους. Απορώ τι μετατάξεις θα γίνουν σε ένα χώρο που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις; Πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό για να μετακινηθεί;», πρόσθεσε ο κ. Μπράτης.


Να σημειωθεί ότι η σημερινή άποψη της κ. Γεροβασίλη ήρθε να προστεθεί σε αυτή που εξέφρασε χθες ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ότι υπάρχουν τεμπέληδες στο δημόσιο, στους οποίους, όπως είπε, μέσω του ν/σ πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία για να δουλέψουν.

Loading...
  • europalso

    ideascentral