Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Στόχος μας η επιτυχής ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/02/2017 - 14:11 | Author: Newsroom

Η Γερμανία επικεντρώνεται στη διασφάλιση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Αθήνα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη αν αγνοήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στη διασφάλιση ότι η αξιολόγηση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος είναι επιτυχής. Εκεί είναι επικεντρωμένες όλες οι προσπάθειές μας», δήλωσε η Friederike von Tiesenhausen κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ότι ευρωζώνη και ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία μεταξύ τους για την τήρηση κοινής στάσης την οποία θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος είπε:

«Αυτό είναι ευχάριστο. Δείχνει ότι το ΔΝΤ έχει παίξει εποικοδομητικό ρόλο. Αλλά θα ήθελα να επισημάνω από διαδικαστικής πλευράς, ότι η συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς είναι ένα βήμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να υπάρξει και συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και στην Ελλάδα».

Euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral