Γεννηματά: Καμία συναίνεση, καμία συνενοχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/04/2017 - 08:47 | Author: Newsroom

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» τόνισε από το Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη δε, στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».

Επέκρινε επίσης έντονα την κυβέρνηση, για την νέα συνθηκολόγησή της με τους εταίρους, την οποία χαρακτήρισε ως «συνθηκολόγηση ηττημένου», επισημαίνοντας ότι «ο λαός μας βιώνει με τον χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

«Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς» είπε στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν. Ας μη γελιόμαστε. Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

«Δουλεύουμε για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, το σχέδιο Ελλάδα» ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, που όπως είπε «πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

Πρέπει να υπάρξει «ένα αναπτυξιακό σοκ στην Ελλάδα» επισήμανε. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να βγει η νέα γενιά μπροστά για να σηματοδοτήσει την στροφή και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης πάνω σε δύο πόλους: Ο ένας πόλος θα πρέπει να είναι εκείνος των μεγάλων, ξένων, διακρατικών επενδύσεων που προέκυψαν, και που θα προκύπτουν από διμερείς συμφωνίες. Ο δεύτερος αναπτυξιακός πόλος, «θα συγκεντρώσει, θα αναδιαρθρώσει, θα επεκτείνει και θα βοηθήσει την εξωστρέφεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικές, μεταποιητικές».

«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε και να στηρίξουμε μια νέα συμφωνία κοινωνίας-κράτους και αγοράς» είπε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, αναφερόμενη στην προσπάθεια δημιουργίας «της νέας μεγάλης παράταξης της Κεντροαριστεράς», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, «με σκοπό να δώσουμε πάλι πίσω την παράταξη στο λαό».

«Ξεκινούμε το μεγάλο ταξίδι με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Γεννηματά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral