Γεννηματά: Επιμένει σε αλλαγή συσχετισμών και κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/04/2017 - 11:23 | Author: Newsroom

Η αρχή έγινε με τα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών και χθες ήταν η σειρά των επιχειρηματικών χορηγήσεων που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Θα ακολουθήσουν και οι θέσεις για την Παιδεία, την Υγεία, την ανάπτυξη, τη φορολογική πολιτική κοκ.

Στόχος των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη είναι να σφυρηλατήσουν την ενότητα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πάνω σε θέσεις. Μετά από μια περίοδο διασπάσεων και συγκρούσεων η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ότι μόνο οι λύσεις στα προβλήματα των πολιτών μπορούν να φέρουν την πολυπόθητη ηρεμία στο εσωτερικό του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, φρόντισε χθες στην εκδήλωση να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των μικρότερων σχηματισμών (ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατίας και ΕΔΕΜ).

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουν ότι μόνη λύση είναι να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξουν μέσω εκλογών οι συσχετισμοί και η χώρα να κυβερνηθεί από κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Στη βάση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

«Χωρίς περιττές κομματικές συγκρούσεις και προσωπικούς εγωισμούς» επισημαίνουν συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να στείλουν μήνυμα στους τρεις πρώην υπουργούς που δημιούργησαν την Ώρα Αποφάσεων και το Ποτάμι. Αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι οι προσχωρήσεις Ιλχάν και Μπαργιώτα πλήγωσαν τις προοπτικές συνεργασίας με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα και στους πολίτες η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επιρρίπτουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. «Παίζουν με την Ελλάδα για να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά για πόσο» σημειώνει χαρακτηριστικά προς το protothema.gr εις εκ των επιτελών του Κινήματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral