Γεμάτοι οι εμπορικοί δρόμοι – Το δώρο περιμένουν έμποροι και καταναλωτές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/12/2016 - 19:29 | Author: Newsroom

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και όλων των περιοχών, που αποτελούν όλους έλξης των καταναλωτών.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περιορίστηκαν σε διερευνητικές βόλτες, προκειμένου να «τσεκάρουν» τί θα ήθελαν να αγοράσουν, ενόψει και της καταβολής του δώρου στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη «Τόνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς από την καταβολή του δώρου περιμένουν έμποροι και καταναλωτές», ενώ για τη σημερινή κίνηση στην αγορά σχολίασε ότι «ήταν κίνηση με προσδοκίες»!

Ο ειδικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Μάκης Σαββίδης δηλώνει «η κίνηση στην αγορά σήμερα ήταν ικανοποιητική, ειδικά στην Αθήνα, παρόλο που ο κόσμος ήταν συγκρατημένος στις αγορές του. Είμαι αισιόδοξος για τα ψώνια που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα , όταν θα έχει δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους».

Ιδιαίτερα αυξημένη όμως, ήταν και η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αφού οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης πλημμύρισαν τους εμπορικούς δρόμους. Σε αρκετές περιοχές, οι τοπικοί δήμοι είχαν οργανώσει σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους εκδηλώσεις που λειτούργησαν ως επιπλέον «μαγνήτης» για τους καναναλωτές. Αυτό για παράδειγμα έγινε στη Γλυφάδα, όπου μάλιστα, θα παραμείνουν κλειστοί για τα αυτοκίνητα οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι έως τις οκτώ το βράδυ, αφού ο δήμος έχει οργανώσει σειρά εκδηλώσεων, μουσικά δρώμενα κ.α. Το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί το… αδιαχώρητο προς μεγάλη ικανοποίηση και των εμπόρων της περιοχής.

Όμως, αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στο εμπορικό χωριό στα Σπάτα όπου είχαν συρρεύσει χιλιάδες καταναλωτές, όταν άγνωστη τηλεφώνησε κάνοντας φάρσα για βόμβα.
υναγερμός σήμανε σήμερα από τηλεφώνημα για βόμβα σε γνωστό εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, μια ημέρα που πολύς κόσμος έχει ξεχυθεί στα ανοιχτά μαγαζιά για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

Αγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στις 11 το πρωί σε εφημερίδα και προειδοποίησε για την τοποθέτηση βόμβας.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα, τηλεφωνώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε ότι θα γίνει «ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στις 12:20 στο εμπορικό κέντρο στα Σπάτα».

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και έγινε έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους αλλά δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου η αστυνομία έφτασε άμεσα στο εκπτωτικό χωριό και προχώρησε στις απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου, ευτυχώς δίχως κάποιο εύρημα.

«Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο χώρο μας. Πραγματοποίησε έρευνα χωρίς να εκκενωθεί το εκπτωτικό κέντρο. Το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα. Ο κόσμος συνεχίζει κανονικά τις αγορές του. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο να έρθει σήμερα για να γιορτάσει μαζί μας και να περάσει καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά υπεύθυνη του εμπορικού κέντρου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral