Γ. Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη για να γυρίσουν τα κλιμάκια στην Αθήνα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/02/2017 - 17:33 | Author: Newsroom

Προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε ότι «υπάρχει πολλή δουλειά που δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη».

Επανέλαβε ότι οι όροι του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα είναι να υπάρχει «σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» και το χρέος να είναι βιώσιμο. Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι έχουν γίνει συζητήσεις «για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια».

Ειδικότερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε:

Είχαμε έντονες συζητήσεις με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια. Θα το συζητήσουμε στο Eurogroup, έχουμε καλύψει πολύ δρόμο. Από το Ταμείο κατ’ αρχήν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν, αλλά η απαίτησή τους είναι να υπάρχει σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με βιωσιμότητα του χρέους, αυτά τα κριτήρια πρέπει να καλυφθούν για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τα θέματα ρευστότητας όπως γνωρίζετε δεν είναι σημαντικά αυτή τη στιγμή, δεν θα εξεταστούν έως το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ελλάδα, να εξελιχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, να αξιολογηθεί γρήγορα το πρόγραμμα. Πάντα υπάρχουν εκλογές στην Ευρώπη, το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα. Στην Ολλανδία κάναμε πολύ σύνθετες μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα, στο φορολογικό στο συνταξιοδοτικό. Είναι δύσκολο, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral