Φωτίου για κοινωνικά επιδόματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/03/2018 - 23:23 | Author: Newsroom

Στη δημιουργία ενός καθολικού μοντέλου κοινωνικής προστασίας, οριζόντιων παροχών και υπηρεσιών, που θα αφορά όλο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής.

Η κ. Φωτίου επισήμανε ότι η οικονομική μεγέθυνση σχετίζεται άμεσα με τις δαπάνες για , παροχές και υπηρεσίες, καθώς συνιστούν αναπτυξιακές δαπάνες με σημαντικούς δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές από 1,03 έως 1,68. «Κάθε ευρώ που δίνεται για την κοινωνική προστασία αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,03%- 1,68%. Όσο πιο γενναιόδωρο και καθολικό είναι το προνοιακό μοντέλο, τόσο οι δείκτες ανισότητας, φτώχειας, παιδικής φτώχειας, ανεργίας των νέων κλπ. πέφτουν». σημείωσε.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης:

*Στο ΚΕΑ

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 3,76% του πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 18.890 άτομα, με άθροισμα μηνιαίας επιδοματικής ενίσχυσης 1.873.583 €. Οι άνεργοι δικαιούχοι του είναι σήμερα στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής 3.669 άτομα.

*Στα Σχολικά Γεύματα

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης σε 9 δημοτικά σχολεία (του Δήμου Αχαρνών), όπου διανέμονται συνολικά 1.677 ζεστά γεύματα.

*Στα Κέντρα Κοινότητας

Στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής λειτουργούν σήμερα 8 Κέντρα Κοινότητας στους δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων– Αρτέμιδος, Ωρωπού και αναμένεται η λειτουργία 2 ακόμα, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση όλων των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες (Δήμων, Δημόσιων Φορέων, εθελοντικών οργανώσεων). Παράλληλα, λειτουργούν 1 παράρτημα Ρομά στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και 1 ΚΕΜ (Κέντρα Ένταξης Μεταναστών) στο δήμο Αχαρνών.

*Στους

Στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, θα επιδοτηθούν 11 δήμοι με σκοπό τη λειτουργία 14 νέων δομών, που θα καλύψουν 350 νέες θέσεις παιδιών, με κόστος εξοπλισμού 625.000 €.

*Στην πολιτική για τους Ρομά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής υπάρχουν καταγεγραμμένοι συνολικά 12 οικισμοί Ελλήνων Ρομά, με 4.340 άτομα. Στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας προχωρούμε σε δράσεις αναβάθμισης υποδομών που στοχεύουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού, με στόχο την σταδιακή κοινωνική του ένταξη.

Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθούν οριζόντιες παρεμβάσεις που αφορούν στην , στη δημιουργία ομάδων βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης και στην υποστήριξη και προώθηση της απασχόλησης των Ρομά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral