«Φωτιά» το TAXISNET για το επίδομα ο θέρμανσης – 170.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/12/2016 - 23:00 | Author: Newsroom

«Φωτιές» έχει πάρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του για το , καθώς οι πολίτες προσπαθούν να μειώσουν τη χασούρα από τις «τσιμπημένες» τιμές όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ως το μεσημέρι, έχοντας συμπληρωθεί περίπου ένα 24ωρο από το άνοιγμα της εφαρμογής, είχαν καταγραφεί 170.000 επισκέψεις φορολογούμενων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία. Από αυτούς υπέβαλαν αίτηση περίπου 130.000, αλλά έγιναν δεκτές οι 110.000, αφού οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Έχοντας μεσολαβήσει ένα 5νθήμερο ιδιαιτέρως χαμηλών θερμοκρασιών, η μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα διαμορφώνεται στα 0,97- 0,98 ευρώ/ λίτρο κι αυτό σημαίνει ότι οι τιμές έχουν «τσιμπήσει» 5- 6 λεπτά το λίτρο από την έναρξη της φετινής περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, οπότε έγινε η… πρεμιέρα του αυξημένου ΕΦΚ στα 0,28 από 0,23 ευρώ/ λίτρο, χωρίς να συνυπολογιστεί και ο αυξημένος ΦΠΑ (24% αντί 23%).

Χωρίς να προβλέπεται και φέτος η δυνατότητα προκαταβολής για το , οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά περίπου 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ όπως αναφέρουν οι έμποροι λιανικής, οι παραγγελίες αφορούν κυρίως σε μικρές ποσότητες.

Υπενθυμίζεται ότι για όσες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης αγοραστούν μετά από την Πρωτοχρονιά, το αναλογούν επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως το τέλος Ιουνίου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral