Φόρο διαμονής Ιούλιο και Αύγουστο προτείνει ο ΣΕΤΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/07/2017 - 17:09 | Author: Newsroom

Ριζοσπαστική πρόταση από το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή συνάντηση

Να μην πλήξει οριζόντια όλους του ξενοδόχους ο φόρος διαμονής που θα ισχύσει από το 2018, είναι η πρόθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Βέβαια, στόχος του Συνδέσμου είναι να μην ισχύσει καθόλου, δηλαδή να αναθεωρηθεί αυτή η δέσμευση, ωστόσο από τη στιγμή που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό έσοδα 75 εκατ. ευρώ από τον φόρο διαμονής, τότε ο επόμενος στόχος είναι η ζημιά προς τους ξενοδόχους και εν γένει προς το τουριστικό προϊόν, να περιοριστεί.

Η πρόταση του ΣΕΤΕ προς τον πρωθυπουργό σήμερα, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, είναι πράγματι ριζοσπαστική και δείχνει την πρόθεση του Συνδέσμου να προστατέψει τις αδύνατες τουριστικά περιοχές. Κι αυτό διότι ο φόρος διαμονής είναι οριζόντιος, δηλαδή θα επιβληθεί από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα. Όλα τα ξενοδοχεία, ανεξαρτήτως περιοχής θα πρέπει να εφαρμόσουν τον φόρο κι όπως γίνεται αντιληπτό αυτοί που θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα, θα είναι οι ξενοδόχοι στις πιο αδύνατες περιοχές.

Επισημαίνω ότι οι ξενοδόχοι θα πληρώσουν το τίμημα, διότι θεωρητικά κάποιος θα ισχυριστεί ότι ο φόρος που θα επιβληθεί θα μπει πάνω στην τιμή δωματίου. Όμως, στην πράξη, για να είναι ανταγωνιστικοί οι Έλληνες ξενοδόχοι με άλλους ξένους, θα αναγκαστούν να αφομοιώσουν τον φόρο, δηλαδή να πωλούν με ίδιες τιμές, έχοντας μέσα τον φόρο, κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται το έσοδο από το δωμάτιο. Υπενθυμίζω ότι αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα και με τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ και με τον ΕΝΦΙΑ.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα εξετάσει με προσοχή την πρόταση του ΣΕΤΕ.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral