Έρχονται 32.000 κουτσουρεμένες συντάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/11/2017 - 14:07 | Author: Newsroom

Στην έκδοση 32.000 νέων οριστικών, αλλά κουτσουρεμένων κύριων θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχία που εμπεριέχονται στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, μέχρι το Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς είχαν εξοφληθεί μόλις 323.000.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές και η διοίκηση του ΕΦΚΑ θέλει διακαώς να αυξήσει σημαντικά τη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Μάλιστα, στον ΕΦΚΑ έχουν θέσει ως στόχο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να πληρωθούν οι 25.000 από το σύνολο των 32.000 συντάξεων. Οι υπόλοιπες 7.000 οριστικές συντάξεις γήρατος και αναπηρίας θα εκδοθούν ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η πρώτη δόση

Σύμφωνα, την «Ελευθερία του Τύπου» η πρώτη «δόση» νέων συντάξεων προγραμματίζεται να δοθεί στις 27-28 Νοεμβρίου, ενώ η δεύτερη «δόση» δηλαδή οι 7.000 συντάξεις γήρατος και αναπηρίας εκτιμάται ότι θα εκδοθούν 27 ή 28 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η πλειονότητα των συντάξεων που θα εκδοθούν θα έχουν υποστεί τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς οι αιτήσεις των δικαιούχων έχουν υποβληθεί μέτά τις 13 Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλες των Ταμείων (εξαιτίας της μη απόδοσης συντάξεων) αγγίζουν το 1,14 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι 30 Ιουνίου 2018 θα έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων, δηλαδή περίπου 110.000 κυριων συντάξεων και περίπου 50.000 εφάπαξ.

Εξάλλου, προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση του τις προηγούμενες ημέρες ζήτησε από τους εργαζομενους, μέσω επιστολής που τους απέστειλε, να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς και να εργαστούν τα σαββατοκύριακα που απομένουν έως τις 17 Δεκεμβρίου για την έκδοση περισσοτέρων συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εργαζόμενοι του υπερταμείου δεν αποδέχθηκαν το αίτημα υποστηρίζοντας ότι τίθεται θέμα κατάργησης των αργιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση εγκυκλίων για τις συντάξεις χηρείας, αλλά και τις επικουρικές, αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής συντάξεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral