Έρχεται νέος «κόφτης» στις συντάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/12/2016 - 13:45 | Author: Newsroom

Ο καθορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος με την συναίνεση των θεσμών και των εκπροσώπων τους που δεν θα κουραστούν στο «μέτρημα» αλλά και η ενεργοποίηση του «κόφτη» θα είναι από εδώ και πέρα –για τους επόμενους μήνες- ο «μικρός εφιάλτης» της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια, τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση αρχίζουν τώρα σε ένα πολύ πιο δυσμενές για εκείνον και τους υπουργούς του πεδίο διαπραγμάτευσης.

Το non paper του Μαξίμου δίνει την κυβερνητική εκδοχή για το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, με την οποία «ξεπαγώνει» η διαδικασία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, επιμένει ότι δεν υπήρξε «καμία νέα δέσμευση». Οι συντάκτες του επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως το μέτρο με τις συντάξεις είναι εφάπαξ, η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής αφορά μόνο στο 2017, υπογραμμίζοντας στην συνέχεια πως ισχύει η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να προβεί σε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού μηχανισμού (contingency fiscal mechanism) σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός, δηλαδή σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat δείξουν ότι δεν επιτεύχθηκαν οι συμφωνηθέντες δημοσιονομικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα το non paper αναφέρει πως «σε περίπτωση που το 2016 δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα (+0,5%), τότε οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν την διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral