Έρχεται κούρεμα έως και 50% σε στεγαστικά δάνεια και 85% στα καταναλωτικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/10/2018 - 11:21 | Author: Newsroom

Σε γενναίες ρυθμίσεις οφειλών και μεγάλα κουρέματα σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια προτίθενται να προχωρήσουν οι τράπεζες, προκειμένου να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα» δάνεια που τις επιβαρύνουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», τα «κουρέματα» θα είναι από 20% – 50% για τα στεγαστικά δάνεια, ανάλογα με την εισοδηματική, περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη και 85% στα καταναλωτικά.

Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει και προτείνουν εξωδικαστικές λύσεις στους οφειλέτες, προσανατολισμένες στον Νόμο Κατσέλη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι λύσεις αυτές προβλέπουν μεταξύ άλλων γενναίο κούρεμα της συνολικής οφειλής. Επίσης οι δανειολήπτες θα μπορούν να «αγοράσουν» τα δάνειά τους πληρώνοντας το ποσόν εφάπαξ πριν αυτό μεταβιβαστεί σε fund. Μάλιστα προβλέπεται από τον νόμο για την προστασία του δανειολήπτη, ότι πριν πωληθεί το δάνειό του σε fund, οι τράπεζες πρέπει να του έχουν κάνει πρόταση ρύθμισης με συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής με μειωμένη δόση και επιμήκυνση, περίοδο χάριτος και καταβολή μόνο τόκων, μείωση επιτοκίου και μερική διαγραφή οφειλής.

Οι νέες ρυθμίσεις θα έρθουν από 1η Νοεμβρίου και αφορούν όλους τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες φιλοδοξούν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν στους επόπτες χαμηλότερο ποσοστό προβληματικών δανείων.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral