Έρχεται απόφαση για ρύθμιση οφειλών με «κούρεμα» προσαυξήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/10/2017 - 19:00 | Author: Newsroom

Οι υπουργικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο ύψους 20.000 έως 50.000 ευρώ αναμένεται να εκδοθούν σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, οι βασικές παράμετροι, δηλαδή ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό «κούρεμα» των προσαυξήσεων της τάξεως του 80%, έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών,

Η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται σε έως 120 δόσεις και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ο έλεγχος βιωσιμότητας, που θα βασίζεται σε έναν λόγο του βασικού χρέους προς το εισόδημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» όλα δείχνουν πως η συμφωνία με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις οφειλές 20.000-50.000 ευρώ έχει κλείσει και αυτό που απομένει είναι να υπάρξει η τελική συμφωνία με την τρόικα προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να υπαχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα είτε χρωστούν λιγότερο από 20.000 ευρώ είτε το 85% των οφειλών τους είναι προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Αυτοί θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση που θα κάνουμε με την υπουργική απόφαση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωσηαν έχουμε εμπόρους οι οποίοι έχουν οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ, θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral