Επίδομα ανεργίας: Μειώνεται από το 2019;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/04/2017 - 14:16 | Author: Newsroom

Στα νέα μέτρα για το 2018 και το ΟΑΕΔ καθώς το ΔΝΤ απολύτως βέβαιο, ότι η Ελλάδα το 2018 δεν θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό  3,5% αλλά του 2,2%, ζητάει  νέα μέτρα.

Στις τελευταίες συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων το ΔΝΤ ζήτησε έξτρα μέτρα 450 εκατ. ευρώ για το 2018 προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Όσον αφορά την επίτευξη του εντυπωσιακού φετινού πλεονάσματος σμφωνα με το pronews.gr το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση πήρε πολύ περισσότερα μέτρα για να πετύχει έναν τέτοιο στόχο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα της απέδωασαν μόλις 1 δισ.ευρώ.

Το ΔΝΤ όμως ισχυρίζεται ότι όλο αυτό επιτεύχθηκε από το «στράγγισμα» της ελληνική κοινωνίας και όχι από κάποιες προοπτικές ανάπτυξης.

Θεωρεί δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του και άρα μέρος του πλεονάσματος είναι από τα χρωστούμενα οπότε δεν μπορεί να επιτευχθεί ξανά

Αν το ΔΝΤ στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 θεωρήσει ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018 θα ζητήσει μέτρα για την κάλυψη του. Μάλιστα δεν θέλει να υπάρχει ο «κόφτης» με τον οποίο ο ΥΠΟΙΚ θα αποφασίζει έως τις 10 Μαϊου εάν χρειάζεται ενεργοποίησή του και πόσου μεγέθους θα είναι αυτή.

Θέλει να μπορεί να επιβάλλει μέτρα μέσα που θα εφαρμόζονται νωρίτερα από τις 10 Μαΐου του έτους αναφοράς.

Μια ακόμα απαίτηση: για να υπάρξουν τυχόν αντίμετρα αυτό θα γίνεται όχι με επίτευξη του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά όταν το υπερβαίνει κατά 0,2% του ΑΕΠ, δηλαδή όταν σημειώνεται πλεόνασμα 3,7% του ΑΕΠ.

ΟΑΕΔ Voucher 29-64: Ποιοί θα συνεχίσουν να παίρνουν επίδομα ανεργίας;

Τί θα γίνει με τις συντάξεις: Μειώσεις μέχρι 58%

Loading...
  • europalso

    ideascentral