Επίδειξη μόδας στην Κουμπελίδικη θέλει να κάνει γνωστός οίκος μόδας- Αρνητική η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/04/2017 - 08:26 | Author: Newsroom

Σιγή ιχθύος από το Δήμαρχο Καστοριάς!
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, αναμένεται να συζητηθεί από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καστοριάς, το αίτημα γνωστού οίκου μόδας για να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας της Κουμπελίδικης.Ο ναός χαρακτηρίζει την πόλη της Καστοριάς και θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, στην περιοχή της Μακεδονίας.

Χρονολογικά ο ναός τοποθετείται μεταξύ του 9ου και του 11ου αιώνα, με πιθανότερη ημερομηνία κατασκευής το 1020. Χτισμένος σε ψηλό σημείο της ακρόπολης του βυζαντινού κάστρου, δίπλα από το τείχος και τους δύο πύργους του.Το αίτημα του οίκου είναι να κάνει την επίδειξή του την 8η Ιουλίου με εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ κάμερες θα μεταδίδουν εικόνα σε όλο τον κόσμο.Η απάντηση της προϊσταμένης της 16ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Ανδρομάχης Σκρέκα, αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου.Εάν τελικά ευοδωθεί η πρόταση, ο οίκος μόδας δεσμεύεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής-ανέγερσης πολιτιστικού κέντρου στην πόλη της Καστοριάς, η οποία στερείται κατάλληλης αίθουσας για πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Καστοριάς να αναγκάζονται να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού.

Το πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού, αποτελεί το μοναδικό χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων για το νομό Καστοριάς. Κ. Δήμαρχε, του Δήμου Άργους Ορεστικού, απαιτείται φροντίδα και περιποίηση, ώστε να παραμένει στολίδι πολιτισμού

Loading...
  • europalso

    ideascentral