Έκτακτα κονδύλια της ΕΕ στη διάθεση της Ελλάδα για τις φονικές πλημμύρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/11/2017 - 16:38 | Author: Newsroom

Κονδύλια από την ΕΕ είναι πιθανόν να διατεθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσαν οι φονικές στη Δυτική Αττική, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κατά τη χθεσινή του συλλυπητήρια δήλωση προς την Ελλάδα και τους πληγέντες, έθεσε στη διάθεση της χώρας όλα τα «εργαλεία» και τους μηχανισμούς υποστήριξης και χρηματοδότησης που διαθέτει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Τα ευρωπαϊκά εργαλεία εκτάκτου ανάγκης είναι στην πλήρη διάθεση των (ελληνικών) αρχών» ήταν το μήνυμα του Γιούνκερ.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στην ευρωπαϊκή στήριξη όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Η ΕΕ διαθέτει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων ανθρωπιστικών καταστροφών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι θεομηνίες. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα προσέφυγε στο μηχανισμό και το περασμένο καλοκαίρι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Για να λάβει, ωστόσο, η Ελλάδα χρήματα και υποστήριξη από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τις κοινοτικές αρχές.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral