Εισφορές φωτιά και στις αποδείξεις δαπάνης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/12/2017 - 20:16 | Author: Newsroom

26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία και για όσους αμείβονται με δαπανών

Η τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα προβλέπει την υποχρέωση καταβολής εισφορών από 1-1-2018 (χωρίς αναδρομική ισχύ), οι οποίες θα παρακρατούνται από τον εκδότη του παραστατικού και θα κατατίθενται από τον ίδιο στον .

Οι εισφορές αυτές θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον εργαζόμενο, δηλαδή ο εργοδότης δεν θα έχει καμία συμμετοχή, ενώ ο ασφαλιστικός χρόνος στον οποίο θα αντιστοιχεί η αμοιβή με τίτλο κτήσης, θα υπολογίζεται με βάση τις ημέρες στις οποίες έχει απασχοληθεί.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εισφορά θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος που ανέρχεται στο 20% και θα αφορά 20% υπέρ του κλάδου κύριας ασφάλισης και 6,9% υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δηλαδή αν κάποιος κόβει απόδειξη δαπάνης αξίας 100 ευρώ, θα εισπράττει μόνο τα 58,44 ευρώ, καθώς θα αφαιρούνται το 20% του φόρου και το 26,95% των εισφορών.

Δεν θα ισχύει για την περίπτωση των εργαζομένων αυτών το κατώτατο πλαφόν των εισφορών (168 ευρώ/μήνα), που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα ακόμα και κάτω από το 10πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή κάτω από 586 ευρώ/μήνα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral