ΕΦΚΑ: Τι ισχύει με την καταβολή των αναδρομικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/12/2017 - 14:37 | Author: Newsroom

Ενημερωθείτε για το τι ισχύει σχετικά με την καταβολή των επιστροφών των εισφορών ασθενείας, που εσφαλμένα παρακρατήθηκαν και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι κληρονόμοι των δικαιούχων προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός είχε βεβαιώσει ότι επιστροφές θα λάβουν και οι κληρονόμοι των θανόντων, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό με ποια διαδικασία.

Τελικά η καταβολή δε θα γίνεται αυτόματα, αλλά κατόπιν αιτήσεως στον (efka.gov.gr).

Συγκεκριμένα η σχετική εγκύκλιος προβλέπει για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων από 01/01/2012 έως 30/06/2016, ότι τα ποσά θα αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους ύστερα από αίτηση που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο θα ισχύσει για συντάξεις σε αναστολή μόλις αυτές επαναχορηγηθούν.

Στις περιπτώσεις που η έναρξη συνταξιοδότησης ανατρέχει σε χρονικό διάστημα έως τις 30/06/2016, τα δικαιούμενα ποσά, μαζί με τα αναδρομικά, θα καταβληθούν αυτόματα κατά την πρώτη πληρωμή της σύνταξης.

Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σε μερίδα συνταξιούχων ποσά που τυχόν αναλογούν σε επιστροφή εισφορών για το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2011.

Loading...
  • europalso

    ideascentral