ΕΦΚΑ: Θα δουλέψουν και τα Σαββατοκύριακα για να μην χαθούν τα 800 εκατ. της υποδόσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/10/2017 - 10:35 | Author: Newsroom

Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα καλούνται να εργαστούν οι υπάλληλοι του προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η έκδοση συντάξεων από την οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η εκταμίευσης της δόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Με έγγραφό του που εστάλη στις υπηρεσίες την Πέμπτη ο διοικητής του ταμείου ζητά μαζικές απονομές συντάξεων μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου την Τρίτη να γίνει εμβόλιμη απονομή συντάξεων και έτσι τα στοιχεία αυτά να ενταχθούν σε αυτά που θα παρουσιαστούν στα κλιμάκια των ελεγκτών με την ελπίδα να μην μπλοκαριστεί η δόση.

Εμμέσως, όμως, όπως παρατηρούν τα ΝΕΑ με τον τρόπο αυτό μπαίνει «βόμβα» στα θεμέλια του προϋπολογισμού καθώς με τη δέκατη κατά σειρά τροποποίηση των αριθμών στον ΕΦΚΑ επηρεάζουν τις προβλέψεις του προσχεδίου.

Ενδεικτικός του συναγερμού που έχει σημάνει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών είναι ο τόνος που χρησιμοποιεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θωμάς Μπακαλέξης, στο έγγραφό του: «Το θέαμ είναι ιδαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει τη συνολική χρηματοδότηση της χώρας». Όπως σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής ο λόγος που μπαίνει το ορόσημο της Τρίτης είναι γιατί «θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα».

Στο έγγραφο ο διοικητής του ΕΦΚΑ ζητά αφενός μέχρι το πρωί της Παρασκευής να οριστικοποιηθούν αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά. Όσο για το Σαββατοκύριακο – με αντάλλαγμα άδεια κάποιον επόμενο μήνα – ζητείται να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της 30/6 και 31/8».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral