ΕΦΚΑ: Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε τις εισφορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/12/2017 - 12:19 | Author: Newsroom

Δείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την των Νοεμβρίου 2017 των αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του (efka.gov.gr), αλλά και την προθεσμία που έχετε στη διάθεσή σας προκειμένου να προχωρήσετε στην εξόφλησή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (efka.gov.gr), oι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον σχετικό ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής εισφορών είναι η Παρασκευή 29.12.2017. Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με τη χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής, ο οποίος είναι ατομικός και χρησιμοποιείται για όσο χρονικό διάστημα ο ασφαλισμένος είναι υπόχρεος καταβολής εισφορών. Ο ίδιος κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάθεση πάγιας εντολής χρέωσης λογαριασμού σε τράπεζα της επιλογής του ασφαλισμένου. Η πάγια εντολή δεν εκτελείται όταν το ανώτατο όριο ποσού που έχει ορίσει ο ασφαλισμένος είναι μικρότερο από το πληρωτέο ποσό ή όταν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό κατά την ημερομηνία εξόφλησης.

Προσοχή! Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο ροής παγίων εντολών κατά την ημερομηνία εξόφλησης, ώστε να εξασφαλίζουν την έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral