ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για το Μάρτιο – Οι προθεσμίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/04/2017 - 09:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 25/04/2017 - 09:06

: Από σήμερα θα ξεκινήσει η ανάρτηση των  για τις του ΕΦΚΑ σε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με την προθεσμία να εκπνέει μεθαύριο, στις 28 Απριλίου, αν δεν δοθεί παράταση!

Μαίρη Λαμπαδίτη

Τα ειδοποιητήρια εμφανίζονται για άλλη μια φορά με καθυστέρηση καθώς γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη των προηγούμενων μηνών. Τα σημαντικότερα λάθη αφορούν για παράδειγμα συνταξιούχους ή επαγγελματίες που έχουν πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας και έλαβαν εκ παραδρομής ειδοποιητήρια.

Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές 4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

ΕΦΚΑ : Εκτύπωση ειδοποιητηρίου ασφαλιστικών εισφορών στο efka.gov.gr

ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει ο συμψηφισμός εισφορών

Loading...
  • europalso

    ideascentral