ΕΦΚΑ 2017: Ειδοποιητήρια – πληρωμές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 20:28 | Author: Newsroom

Ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, η αποστολή η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε 1,4 εκατ. ασφαλισμένους.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν την ειδοποίηση από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Το υπουργείο, εκτιμά ότι την Πέμπτη θα καταστεί εφικτό να ανοίξει και η ειδική εφαρμογή για άμεση ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας efka.gov.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» εφόσον αυτό επιτευχθεί, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.

Διαβάστε επίσης: ΕΦΚΑ- Εισφορές 2017: Τα πρώτα ειδοποιητήρια-φωτιά

Πάντως τα παράπονα είναι πολλά, αφού σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμός η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών θα ξεκινούσε από τις 23 Ιανουαρίου.

Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση, πρακτικά, σημαίνει ότι κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ενημερωθούν στην κυριολεξία τελευταία στιγμή, καθώς οι εισφορές πρέπει να καταβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Πρόβλημα υπάρχει με την παράλληλη απασχόληση, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral