Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης στον Ντράγκι: Αυτό είναι το σχέδιο για αυτοδύναμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/01/2018 - 18:00 | Author: Newsroom

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, είχαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Benoit Coeuré και Francesco Drudi.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει. Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ήδη σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» έως 19 δισ. ευρώ με στόχο την έξοδο στις αγορές χωρίς χρηματοδοτική γραμμή στήριξης προσθέτοντας ότι στόχος είναι να πειστούν οι δανειστές αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ώστε να αποσύρει την δημόσια εκφρασμένη θέση του για προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Loading...
  • europalso

    ideascentral