ΔΝΤ: Οχι εικασίες για το αυριανό Eurogroup. Παραμένουν ανοιχτά θέματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/04/2017 - 18:56 | Author: Newsroom

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια οτι ζητά πρόσθετα μέτρα το 2018 και έστειλε για ακόμη μια φορά μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν τους ενδιαφέρει μια πολιτική λύση αλλα τα οικονομικά δεδομένα.

Στην τακτική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αυριανό Eurogroup. «Εγινε πρόοδος αλλά σημαντικά θέματα παραμένουν ανοικτά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι η αποστολή του Ταμείου θα μπορεί να γυρίσει σύντομα στην Αθήνα. Δεν θα κάνω εικασίες για το αυριανό Eurogroup».

Ο κ. Ράις αρνήθηκε να προσδιορίσει ποιά είναι τα ανοικτά θέματα και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του Ταμείου, ότι δηλαδή απαιτείται πρόοδος σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για παρέμβαση του ΔΝΤ να υπάρξουν μέτρα το 2018 αρνήθηκε να απαντήσει επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες κατα την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ και ότι υπάρχει τακτική επαφή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αρνήθηκε ταυτόχρονα να απαντήσει στο ερώτημα ποιος φταίει για την πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.«Ολοι δουλεύουν για ένα πρόγραμμα που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δουλεύουν με καλή θέληση. Σε ότι αφορά το ΔΝΤ εστιάζουμε στα οικονομικά μεγέθη προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την χώρα-μέλος μας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.Οι προθέσεις του ΔΝΤ είναι καθαρές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral