ΔΝΤ: Η έκθεση για την Ελλάδα μετά το τέλος της αξιολόγησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/02/2017 - 20:17 | Author: Newsroom

Συνεδρίαση ρουτίνας, η οποία όμως θα έχει αναφορές και στην αξιολόγηση και στο Ελληνικό Πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του ΔΝΤ.

Την συνεδρίαση θα απασχολήσει η έκθεση του Άρθρου 4, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου θα ξεκινήσει, εκτός άλλου απροόπτου, στις 2 το μεσημέρι (9 το βράδυ ώρα Ελλάδος). Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ θα παρουσιάσουν την έκθεση και στη συνέχεια θα μιλήσει, ως είθισται, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους και όλοι οι άλλοι αντιπρόσωποι και έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση του Αμερικανού αντιπροσώπου, καθώς για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τη θέση της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τράμπ.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος είχε επαφές με όλους τους συναδέλφους του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται εκπλήξεις ή δυσάρεστες καταστάσεις. Κατά τη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα διότι απαιτούνται εντελώς άλλες διαδικασίες. Πριν απ’ όλα πρέπει να ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση και στη συνέχεια να παρουσιάσει έκθεση στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν.

Την έκθεση θα ετοιμάσει η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί σύντομα, όχι μόνο επειδή καθυστερεί η αξιολόγηση αλλά και για ένα άλλο λόγο: Όλο και περισσότερο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ τείνουν να ενστερνιστούν την ιδέα της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος του Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα, ως τεχνικός και μόνο σύμβουλος. Πηγή είπε στην ιστοσελίδα μας ότι για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, πρέπει να Ευρωπαίοι δανειστές να αποδεχθούν γενναία αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων ή να εξευρεθεί άλλος πολύ πειστικός λόγος που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Επίσης το Ταμείο απαιτεί όπως η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει αποδεχθεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβει μέρος στο Πρόγραμμα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral