Διπλός φορο – εφιάλτης τον Σεπτέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/08/2016 - 20:45 | Author: Newsroom

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως τη Δευτέρα, θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων με σχεδόν το 35% των ιδιοκτητών να καλείται να πληρώσει υψηλότερο φόρο.

Συνολικά, το ποσό που έχει βεβαιωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνάει τα 3,2 δισ. ευρώ, με το εισπράξιμο ποσό να ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως αναφέρει η Καθημερινή, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έως τώρα εκκαθάρισης του φόρου, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.

Ειδικότερα:

• Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

• Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

• Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

«Καυτός» φορολογικά μήνας ο Σεπτέμβριος

Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι μέσα στο Σεπτέμβριο θα κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τη δεύτερη δόση από τις τρεις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η τρίτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ η πρώτη πληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι συνολικά θα κληθούν να πληρώσουν λογαριασμό ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ μέσω των νέων εκκαθαριστικών.

enikonomia

Loading...
  • europalso

    ideascentral