Δημοσιονομικό κενό 600 εκατ. το 2018 βλέπουν οι θεσμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/11/2016 - 16:07 | Author: Newsroom

Εξ αποστάσεως όπως όλα δείχνουν θα επιδιώξει η κυβέρνηση να κλείσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς τα δυο 24ωρα που απομένουν μέχρι την αναχώρησή τους συνεχίζουν να παραμένουν σημαντικές διαφορές.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν σήμερα μετά από τριήμερη διακοπή στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι των θεσμών έγραψαν ένα κείμενο προτεινόμενης συμφωνίας.

Όπως δήλωσε σήμερα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος γύρος επαφών με την Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά, «το κείμενο που παρέδωσαν έχει μια σειρά από ανοικτά θέματα επί των οποίων συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις καταγράφονται στο πεδίο των εργασιακών, στο δημοσιονομικό αλλά και σε θέματα Παιδείας, όπου όμως, επιμέρους δυο από τρία ανοικτά ζητήματα έχουν κλείσει.

Στο δημοσιονομικό κενό για το 2017 κυβέρνηση και δανειστές φέρονται να χωρίζουν μόλις 50 εκατ. ευρώ,μέγεθος το οποίο εκτιμάται σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ότι δεν συνιστά πρόβλημα.

Παραμένει, όμως, ένα κενό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ για το 2018.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα έως την Τρίτη, οπότε θα αναχωρήσουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου και όπως ανέφερε η ίδια πηγή επιδιώκουμε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο τη συζήτηση ώστε να μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία εξ αποστάσεως έως το χρονικό ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε το βράδυ (20:00) θα υπάρξει και συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για θέματα που αφορούν το άνοιγμα αγορών και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ.

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral